Tweede Paasdag 2024: 1 april om 14 uur in Salon van Broedplaats Marci Panis
Marcussstraat 52 Amsterdam


route

aanmelden

Met plezier wil ik jullie informeren over recente ontwikkelingen in het project in Okuizumo-Yokota, de plaats waar jullie eigenhandig de tempelwachters, in het blauw, in 2018/2019 naar toe hebben helpen brengen. Ik hoop daar een volgende stap te zetten: want de tempelwachters zijn weliswaar teruggekeerd naar hun geboortegrond, maar wanneer kunnen ze nou eindelijk intrek nemen in hun voormalig huis, de tempelpoort?

De Blauwe tempelwachters zijn ware trekpleisters en zeer geliefd binnen de gemeenschap van Yokota. Ze zijn er niet alleen regelmatig het middelpunt van een feestje maar ook hebben zij inmiddels hun eigen meerdaagse festival in November. Sinds de terugkeer naar hun geboortedorp is er een eerste NIOMON AIR uitwisseling geweest met 5 kunstenaars uit Nederland èn is er een grote groep leerlingen in een Student Exchange die kant op gegaan. En nu is ook eindelijk de eigenaar van de poort gevonden en zijn we met hem tot overeenstemming gekomen tot overdracht van de poort. >>HOERA! : de tempelwachters kunnen nu dus eindelijk in de poort teruggeplaatst worden.

Het betekent dat ons een nieuw avontuur te wachten staat: De poort is nl. nog niet sterk genoeg om de tempelwachters te kunnen dragen. Er zal hard getimmerd moeten worden.

Op 1 april (maandag tweede paasdag) om 14 uur hoop ik e.e.a. te kunnen laten zien en met jullie in gesprek te gaan over nieuwe stappen en de plannen. 

Leuk elkaar (weer) te ontmoeten!